';

De vrouwen achter RED.

“Great minds don’t grow in boxes, they need fresh air to blossom”

Joyce van der Mark

Rechtspsycholoog | Criminoloog

Joyce van der Mark is toegewijd aan het maken van contact met mensen en ze te helpen hun uitdagingen om te zetten in successen. Vanuit haar voorliefde voor de forensische gedragswetenschap en de oprechte interesse in haar medemens zet zij zich in voor veiligheid, gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid. Joyce is lid van de International Investigative Interviewing Research Group (iIIRG), American Psychology-Law Society (AP-LS) en de European Association of Psychology and Law (EAPL).

Meer over Joyce

Joyce studeerde in Amsterdam aan de Vrije Universiteit en in Maastricht aan de Universiteit en rondde haar masterstudies Criminologie, Rechtspsychologie, Forensica & Rechtspleging cum laude af. Over een periode van 7 jaar werkte zij in verschillende functies binnen de Nationale Politie. Van het basisteam op een wijkbureau, via lokale en regionale rechercheteams, tot aan analyse & onderzoek bij de Landelijke Eenheid. In 2015 vervolgde zij haar carrière op Bonaire, bij het Openbaar Ministerie. Daar adviseerde ze de hoofdofficier van justitie op het gebied van beleid & bedrijfsvoering en trad op als plaatsvervangend officier criminele inlichtingen. Vanuit haar affiniteit met Bonaire en vastberadenheid om een verschil te maken in de veiligheid van het eiland, verruilde zij haar baan bij het Openbaar Ministerie voor een positie als strategisch adviseur veiligheid (kabinetssecretaris) bij het kabinet van de gezaghebber van Bonaire. Voor een periode van anderhalf jaar nam zij ook de functie van kabinetschef waar. Gedurende deze tienjarige carrière heeft Joyce uitgebreide kennis en expertise vergaard over investigative interviewing, forensische gedragskunde, rechtspsychologie, openbare orde en veiligheid, onderzoek en projectmanagement.

In 2018 was het tijd voor haar om al deze expertise in te zetten voor haar passie: forensische gedragsanalyse. Zo ontstond RED. Joyce is een uitstekende rechtspsycholoog en criminoloog, gedreven, toegewijd, consciëntieus en heeft alle kwaliteiten om een verandering teweeg te brengen.

Tamar Valkenier

Recherchepsycholoog | Criminoloog

Tamar Valkenier studeerde Criminologie en Psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en vervolgde met de masterstudies Forensica Criminologie & Rechtspleging en Rechtspsychologie aan de Universiteit van Maastricht. Ze verwierf een diploma in de rechtsgeleerdheid en in de psychologie en rondde deze studies respectievelijk cum laude en summa cum laude af. Deze combinatie van diploma’s geeft haar een brede kennis van de psychologie van criminaliteit. 

Meer over Tamar

Tamar heeft bijna 5 jaar ervaring binnen de Nationale Politie. Ze werkte daar als gedragsdeskundige c.q. recherchepsycholoog voor de landelijke eenheid. In deze periode heeft zij zich verder gespecialiseerd met de opleiding tot recherchepsycholoog van de RINO groep en cursussen aan de FBI Academy in Amerika. Binnen het werk heeft zij ervaring opgedaan met rechercheadvies, verhooradvies, dreigingsinschattingen en de Landelijke Expertisegroep Bijzondere Zedenzaken.

 

In 2014 verruilde Tamar haar interessante baan bij de politie voor een ander inspirerend avontuur; zij fietste de wereld over. Tijdens deze reis ontdekte zij verschillende plaatsen en kwam in aanraking met verschillende culturen, gemeenschappen en hun manier om met criminaliteit om te gaan. Van daaruit kwalificeerde zij zichzelf als survivalgids en organiseerde expedities naar Mongolië en andere exotische bestemmingen. Maar tijdens een gezamenlijke expeditie in Panama wist Joyce haar liefde voor de rechtspsychologie weer aan te wakkeren. Al snel sloot Tamar aan als adviseur en onderzoeker voor RED. Gedurende haar carrière heeft zij waardevolle ervaring opgedaan in investigative interviewing, forensische gedragsanalyse, onderzoek en training, samen met een uitgebreid netwerk in de wereld van gedragsanalyse.

ONZE VISIE

RED.’S visie is om veiligheid te bieden aan alle actoren in het strafproces door persoonlijke begeleiding en ondersteuning te bieden. Van slachtoffer tot dader, van opsporingsambtenaar tot rechter, van burger tot minister. De drijvende kracht is het nastreven van gerechtigheid voor iedereen.

Doordat we op Bonaire en Nieuw-Zeeland hebben gewoond, hebben we het voorrecht gehad om te leren van en vertrouwd te raken met de mensen van verschillende culturen, hun habitat en hun taal. Het begrijpen van de context is een vitale, maar helaas onderbelichte factor in de effectiviteit van ons werk. Door onze kennis en ervaring in de strafrechtsketen en de onderwerpen op hun bureau te combineren, met ons begrip van de context waarin we werken, geloven we dat we een compleet en uniek perspectief kunnen bieden. Een uniek perspectief dat elke dag belangrijker wordt met de aanhoudende migratie en globalisering.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij helpen u graag verder, neem contact met ons op.

ABOUT

RED. Forensic Consultancy is een bedrijf dat gespecialiseerd is in onderzoek en advies op het gebied van investigative interviewing en forensische gedragsanalyse voor publieke en private organisaties.

MENU

© Copyright RED. Forensic Consultancy 2019